Recycling

 

Recycle
Afval wordt in belangrijke mate gerecycled om weer als grondstof te dienen. Pallets die niet te repareren zijn, worden in een houtbreker vermalen tot houtgranulaat. 
Dit restafval is, dankzij de huidige uniformiteit van materiaalsoorten, uit-stekend geschikt als grondstof voor de houtvezelindustrie of als brandstof voor warmtekrachtcentrales. 

Van kunststof naar hout
Uit het oogpunt van milieu vervangt Dongen Pallets Production geleidelijk alle kunststof klossen door ronde houten klossen. 
Zeker zo sterk, maar een stuk minder milieubelastend! 

Hout, een duurzaam product!

 Dongen Pallets is PEFC gecertificeerdHoewel hout een hernieuwbare grondstof is wordt de herkomst van het hout steeds belangrijker. Dongen Pallets Production biedt u de mogelijkheid om producten te laten produceren uit PEFC-gecertificeerd hout. (Download hier de brochure over PEFC of de managementverklaring t.a.v. PEFC).
Naast de inzet van gecertificeerd hout kan het verlengen van de levensduur van uw pallets zeer interessant zijn. Naast de kosten voor aanschaf voorkomt u onnodige inzet van verpakkingsmaterialen. Voor het onderhoud aan pallets is een speciaal programma ontwikkeld voor de instandhouding van de kwaliteit van de pallet. Hierover leest u meer bij Dongen Pallets Inspection & Repair). 

Vermindering CO2 uitstoot

Milieu en Recycling
Naast het verbruik van grondstoffen heeft de palletindustrie traditioneel te maken met een relatief hoge Co2 uitstoot voor het vervoer van haar producten. Dit alles heeft te maken met de combinatie van het vervoer van ‘lucht' en de af te leggen kilometers. Dongen Pallets biedt maatwerkoplossingen in de vorm van productie en/of reparatie op uw locatie aan waarbij maximale service wordt verleend met geringe Co2 uitstoot. 

Hergebruik

 EPV Houten verpakkingen
Indien mogelijk is het verlengen van de levensduur van houten verpakkingen een ‘groene' keuze. Naast de kosten voor de aanschaf voorkomt u onnodige inzet van grondstoffen. Voor het onderhoud aan pallets is door ons een speciaal programma ontwikkeld voor de instandhouding van de kwaliteit van de pallets. Indien hergebruik binnen uw firma niet mogelijk is bieden we de mogelijkheid aan om uw pallets een nieuwe bestemming te geven binnen andere industrieën. Hierover leest u meer bij Dongen Pallets Inspection & Repair.