Drogen en HT behandeling

Naast de productie van pallets heeft Dongen Pallets Production ruime faciliteiten om uw pallets te drogen en/of te behandelen volgens ISPM15 (HT behandeling). Vandaag de dag is een constante productkwaliteit van groot belang. Een belangrijk aspect van het waarborgen van goede kwaliteit is een droge pallet. Veel klanten kiezen er daarom bewust voor om droge pallets in te zetten. We spreken van een droge pallet wanneer het vochtpercentage onder de 22% ligt. Wanneer geproduceerd wordt uit vers gezaagd hout moet de pallet gedroogd worden in speciale droogkamers. Na uitbreiding van onze droogcapaciteit heeft Dongen Pallets Production de beschikking over 9 droogkamers met een capaciteit van ca. 20.000 pallets per week. ISPM 15 beschrijft de behandeling van houten verpakkingen, zodat eventueel aanwezige schadelijke organismen worden gedood.

Drogen en HT behandelingHout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van houten verpakkingen en stuwhout dient volgens ISPM15 behandeld en gemarkeerd te worden. Inkopers en gebruikers van houten verpakkingen wordt met ISPM15 probleemloos wereldwijd transport gegarandeerd. 
De behandeling van houten verpakkingen en stuwhout dient uitsluitend te geschieden door middel van een hittebehandeling oftewel Heat Treatment (HT): 56C gedurende 30 minuten. Het begassen met methylbromide (MB) is per 18 maart 2010 als alternatieve behandelingswijze binnen Europa verboden vanwege een verbod op het gebruik van methylbromide. Dongen Pallets is gecertificeerd door de SMHV (Stichting Markering Houten Verpakkingen) met nummer 014.


Drogen en HT behandeling